2016-2017 Akademik Yılı Açılış Törenimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, Sayın Bakanımız Ahmet ARSLAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Sayın Bakanımız Ahmet ARSLAN’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Y. Selahattin Beyribey, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, mülki, askeri ve idari kurum amirleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
     Açılış Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz Marşı, Kars’ın Kurtuluşunun 96. Yıldönümü ve Üniversitemizin tanıtımı ile ilgili sinevizyon gösterilerinin ardından yoğun progaramları nedeniyle akademik yıl açılışımıza katılamayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ile bazı üniversite rektörlerinin tebrik ve kutlama mesajları Üniversitemiz öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Muhammet Arslan tarafından okundu.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan açılış konuşmasını yaptı. Rektörümüz, konuşmasında özetle şunları dile getirdi:
      “15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza, milli iradeye  ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıyı, darbe girişimini Kafkas Üniversitesi adına şiddetle kınıyorum. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan  Kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet başta yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Hepimizin de bildiği gibi bugün aynı zamanda Kars'ımızın kurtuluş gününü de kutluyoruz,  inşallah  bu topraklar kıyamete kadar Türk yurdu olarak kalacaktır.”

“Kafkas Üniversitesi ailesine yeni katılan sevgili öğrencilerimizi kutluyor, Üniversitemizin değerli akademisyenleri ve idari personeli ile kıymetli öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılımızın başarı ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”

“Bize her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum temsilcilerimize, değerli basın mensuplarımıza, Kars'lı hemşehrilerimize, Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum.  Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Bey'e hasseten çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

Ardından Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Y. Selahattin Beyribey ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya selamlama konuşmalarını yaptılar. Protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Hocaları tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra slayt gösterimi eşliğinde özgeçmişinin okunmasının arından kürsüye çıkan Sayın Arslan, "Yüzyılın Parlayan Yıldızı Türkiye” konulu açılış dersi verdi.

Bakan Arslan, “Bazı güçler yüz yıl önce masa üzerinde Türkiye’yi paylaştı. Hem de öyle bir paylaşmışlardı ki, nerenin kime verileceği zaten belliydi. Ecdat, millet olma şuuruyla savaş meydanlarına çıktı ve Cumhuriyeti kurdu. Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmadan omuz omuza, kardeş olarak bu coğrafyayı ecdadımız bize yurt olarak bıraktığı gibi şehit oldular. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta şehit oldular. Gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldular. Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan, Yemen’den, Bağdat’tan, Bakü’den, Kudüs’ten ecdadımız gelip gözünü kırpmadan bu topraklarda donarak şehit oldu ve bize bu toprakları yurt olarak bıraktı. Ülkemizi kalkındırmak, güçlendirmek zorundayız. Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırırken, ülkemizin ekonomisini büyüterek, dünyada söz sahibi haline getirilmesi gerek.” dedi.

Bakan Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ülkedeki genç, yaşlı, kadın, çocuk herkesin kahramanlık gösterdiğini de kaydederek, “15 Temmuz gecesi ‘Nene Hatun’ gibi binlerce kahraman kadın, ‘çocuğum annesiz babasız yaşar, ama vatansız yaşayamaz’ diyerek tankların önüne çıktı ve meydanlara indi. Kendini alim zanneden biri döndü, dünyanın maşası oldu. Bizim içimizden çıkmış, kendini alim zanneden, kendini sufi zanneden biri, silahımızı tankımızı uçağımızı bize doğrulttu. O gün meydanlara ‘evet ben millet şuuruyla, meydanda olacağım, milli irademe sahip çıkacağım, hainlere bu ülkeyi yedirtmeyeceğim, maşalara bu ülkeyi böldürmeyeceğim’ diyerek meydanlara çıktılar. Ecdat bu toprakları bize yurt, vatan olarak bıraktı. Biz de bu toprakları yurt ve vatan olarak bırakacağız.” ifadelerine yer verdi.

Bölünmüş yol yapımlarını da anlatan Bakan Arslan, “Ülkeyi yüksek hızlı trenlerle, havaalanlarıyla donatıyorsak, millet rahatının yanı sıra ülkenin büyümesini, kalkınmasını ve diğer ülkelerinin önüne geçmesi içindir. Bölünmüş yolları yapıyoruz ki, Asya ile Avrupa arasını koridorlarla tamamlayalım. Avrupa ile Asya arasındaki yük hareketi Türkiye üzerinden olsun ve Türkiye bundan kar elde etsin.” diye konuştu.

Sayın Bakanımızın açılış dersinin ardından Kafkas dans gösterisiyle devam eden programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN’a hediye takdim edildi. Açılış Töreni verilen ikramla sona erdi.